Camembertfondue
10 min bereidingstijd
10 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwijder de plastic verpakking van de kaas en leg de camembert terug in het spanen doosje.
- Maak in de bovenzijde van de camembert enkele insneden. Snijd de knoflook in dunne plakjes en verdeel de rozemarijn in toefjes. Steek de knoflook en de rozemarijn in de insneden. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper.
- Verpak de camembert met het spanen doosje in aluminiumfolie en zet op de bakplaat of in een ovenschaal.
- Bak de camembert ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.
- Bereid intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Neem de camembert uit de aluminiumfolie en zet op een bord. Serveer de friet met de dip.
- Tip: De camembert kan ook 8 minuten in een voorverwarmde airfryer van 200 ºC. worden gebakken.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 345 kcal
- 17 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 35 g koolhydraten
- 11 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen